Vet
du hur mycket koldioxid du producera av leva ett modernt liv ?
Ange dina önskemål i ditt dagliga livet här och veta hur mycket
växthusgaser du bidra ..
Samband mellan kost och växthuseffekten är inte ny information. I 2006, var det redan diskuterats i en artikel (Earth Interactions; 10, pp. 1-17, Mar 2006). Men regeringarna fortsätter att ignorera detta faktum. Nyligen amerikanska regeringens planer på att undanta boskapsindustri från växthusgaser produktion förordningar. Ekonomi är inte allt. De måste acceptera vetenskap också.
Tidigare läste jag om samband mellan kost och växthuseffecten i nyheterna. Men idag läste jag denna artikel. De studerade fem typer av kost:
Samband mellan kost och växthuseffekten är inte ny information. I 2006, var det redan diskuterats i en artikel (Earth Interactions; 10, pp. 1-17, Mar 2006). Men regeringarna fortsätter att ignorera detta faktum. Nyligen amerikanska regeringens planer på att undanta boskapsindustri från växthusgaser produktion förordningar. Ekonomi är inte allt. De måste acceptera vetenskap också.
Tidigare läste jag om samband mellan kost och växthuseffecten i nyheterna. Men idag läste jag denna artikel. De studerade fem typer av kost:
1. genomsnittlig amerikanska,
2. rött kött
3. fisk
4. fjäderfäkött
5. lakto-ovo vegetarisk
Här är ett diagram som visar rörlig fraktion av animaliskt baserad kost. (copyright : Eshel et al, 2006)
Här är ett diagram som visar rörlig fraktion av animaliskt baserad kost. (copyright : Eshel et al, 2006)
Förutsatt att liknande kaloriintag av 3774 kcal / dag från vegan diet,
de uppskattade att personen konsumerar vegan diet offentliggöranden 701
kg mindre koldioxid i år jämfört med personer som äter genomsnittlig
amerikansk kost.
Här är ett diagram publiceras i denna artikel, som visar att genom att undvika kött, vi kan undvika totala växthusgas (koldioxid, dinitrogenoksid och metan) belastning motsvarar 1,5 ton koldioxid i år för en person.
Här är ett diagram publiceras i denna artikel, som visar att genom att undvika kött, vi kan undvika totala växthusgas (koldioxid, dinitrogenoksid och metan) belastning motsvarar 1,5 ton koldioxid i år för en person.
(Copyright : Eshel et al, 2006)
Tänk på att vara vegan nu ...
En
annan undersökning(Eshel et al, 2009) förklarar att markanvändningen effektivitet är
tre och fem gånger större för frukt och torkade bönor produktion
jämfört med den för produktion av animaliska livsmedel.
Även när regeringar ignorerar betydelsen av att reglera växthusgaser
produktion från boskapindustri, vi borde göra något för att hjälpa klimatet.