söndag 31 maj 2009

Kost och Växthuseffekten

Vet du hur mycket koldioxid du producera av leva ett modernt liv ? Ange dina önskemål i ditt dagliga livet här och veta hur mycket växthusgaser du bidra ..

Samband mellan kost och växthuseffekten är inte ny information. I 2006, var det redan diskuterats i en artikel (Earth Interactions; 10, pp. 1-17, Mar 2006). Men regeringarna fortsätter att ignorera detta faktum. Nyligen amerikanska regeringens planer på att undanta boskapsindustri från växthusgaser produktion förordningar. Ekonomi är inte allt. De måste acceptera vetenskap också.


Tidigare läste jag om samband mellan kost och växthuseffecten i nyheterna. Men idag läste jag denna artikel. De studerade fem typer av kost:

1. genomsnittlig amerikanska,
2. rött kött
3. fisk
4. fjäderfäkött 
5. lakto-ovo vegetarisk

Här är ett diagram som visar rörlig fraktion av animaliskt baserad kost. (copyright : Eshel et al, 2006)
Förutsatt att liknande kaloriintag av 3774 kcal / dag från vegan diet, de uppskattade att personen konsumerar vegan diet offentliggöranden 701 kg mindre koldioxid i år jämfört med personer som äter genomsnittlig amerikansk kost.

Här är ett diagram publiceras i denna artikel, som visar att genom att undvika kött, vi kan undvika totala växthusgas (koldioxid, dinitrogenoksid och metan) belastning motsvarar 1,5 ton koldioxid i år för en person.
(Copyright : Eshel et al, 2006)


En annan undersökning(Eshel et al, 2009) förklarar att markanvändningen effektivitet är tre och fem gånger större för frukt och torkade bönor produktion jämfört med den för produktion av animaliska livsmedel.
Även när regeringar ignorerar betydelsen av att reglera växthusgaser produktion från boskapindustri, vi borde göra något för att hjälpa klimatet.
Tänk på att vara vegan nu ...